like ?

Wednesday, December 15, 2010

mission accomplish!


setelah 5 tahun berulang alik, berpusing pusing, berputar putar, di jalan ulu yam. akhirnya, ia sudah berakhir. time result nanti, sangat mendebarkan. ahaaa. lama tak update blog nih, almaklumlah, SPM kan --' err, post ni hanya bak kata orang "warming up post".  hahahaa. btw; i miss SEMASHUR. terkenang la pulak kan, macamana, aku belajar bersama, aku belajar memimpin, aku belajar macamana berkomunikasi dengan kawan, dengan cikgu - cikgu, aku belajar macamana nak survive, macamana mempunyai jati diri yang kuat bila kena kutuk dengan senior, kawan, aku dapat dan aplikasi ilmu agama, aku tahu rasa perasaan bila suka gila - gila kat orang dan yang paling penting, AKU BELAJAR JADI MATANG. ahakss. matang ke? --' okaylah, matang jugak la. :D

aku bersyukur kut bersekolah kat SEMASHUR ni, eventhough, dulu - dulu tak tau pun ada sekolah kat dalam ULU YAM ni haa. haahahahha. terfikir gak, kalaulahh aku tak sekolah kat sini, 
terdapat pelbagai kebarangkalian la aku ingin nyatakan disini;
 1) mungkin aku freehair and tiada kesedaran nak pakai tudung lagi, hahaha
2) mugkin tahap sosial tu masih tinggi macam kat sekolah rendah dulu.
3) mungkin kurang berdikari, (ex: aku takkan iron baju sendiri, kat semashurlah, aku first time iron baju sendiri :p)
4) couple? err, mungkin tak kut, sebab dari sekolah rendah aku jenis yang tak suka cuople2 ni.
5) mungkin aku tak kenal erti persahabatan
6) mungkin aku tak terdedah mengenai dakwah - dakwah islamiah (thanks to fiqainani n hazim :))
7) ohh, mungkin..mungkin.. mungkin blaa, blaa, blaa., pelbagai 'mungkin' lagi lah
itulah, mungkin banyak jugak lah sinar hidayah yang terpancar kat semashur tu. hee :)

dan hari ini, semashur telah melahirkan NUR AIN BT BADRUL ZAMAN yang agak hebat la. hahahaha (okayy, aku tau, dah ada orang menyampah tuu, :D)
yela, bukan apa, aku boleh differentiate ain yang lama dengan ain yang baru. hee.

by the way; aku harapkan yang terbaik untuk resultku dan kawan2 0610 yang lain. 

aku tidaklah mengharapkan sangat straight A+ tu, andai aku dapat gred A yang bercampur - campur pun aku dah kira bersyukur ke hadrat Allah sangat sangat. aku berdoa semoga Allah tentukan result yang terbaik untukku, Ya Allah, kurniakan aku result yang cemerlang, aminn..
sesungguhnya, Allah sebaik baik perancang :)

okaylahh, sampai sini buat masa ni. ada banyak idea dalam otak ni untuk diterjemahkan. heee.
kesimpulannya: SEMASHUR is one great place to be remembered :)



1 comment:

Fairuz bt. Mahamod said...

ain ain. cam ner nak letak gambar dekat header ye?

sekadar perkongsian :)