like ?

Wednesday, December 21, 2011

dia seorang yang baik *part 3* :p

salam alaik.

ingat tak *zz*?
hahah. ni la aku nak cerita lagi.
last week , turn semester 2 utk aktiviti LDK Kemahiran Insaniah UiTM.
so, macam biasa, aku mmg la minat aktiviti macam ni walaupun hari sabtu adalah hari yang sangat malas bagi aku untuk beraktiviti bagai.
ermm, nak dipendekkan cerita.

waktu LDK dah selesai semua, aku tggu dekat tingkat bawah blok kuliah untuk tunggu Adnin dengan Afiqah. ketika aku tgh tunggu tu. 
tiba tiba, ada orang sebelah aku tegur, "Hai. Assalammualaikum"
aku pun macam, err, terkejut la kan. ermm, pastu aku pun balas la sapaan dia. rupanya, dialah *zz* yang dulu aku pernah ceritakan. pastu dia tgk la masking tape yang tertampal dekat baju aku tu tertulis "Ain BZ". dan dia pun macam buat monolog sendiri, ohh, Ain BZ.. aku pun macam senyum je la, sambil cakap "haa,, Ain BZ nama aku. " then, dia pun cakap,  "eh eh, orang ada jugak laa", sambil raba raba bahagian atas poket kemeja yang dia pakai, tapi malangnya, aku tgk takde pun masking tape yang tertampal kat baju dia. -.- haaa. lawak je. pastu dengan malunya, dia cakap, alaa dah terbuang laa. haha. aku dah mula rasa macam nak larii je dari situ. dah la si Afiqah dengan Adnin gila lambat turun dari bilik kuliah diorang. sedar tak sedar, rupanya, time aku dia sembang dengan aku tuu, dah sampai ke mesin ATM. (jaraknya takdelah jauh sangat tapi rupanya kitorg telah TERsembang sambil berjalan). sebelum aku terus berjalan aku terus berhenti sambil biarkan dia berjalan sendirian dengan harapan, dia takkan bersembang lama dengan aku sebab aku malu (jahat kan aku? -.-) tapii, perkara itu tidak terjadi, si mamat ni boleh pulak stop jugak dan dia tanya, "kenapa berhenti? taknak balik kolej ke?" errr, terkedu aku nak jawab, err pastu aku jawab laa sebenarnya aku tunggu kawan lagi sorang (sedangkan time tu terang terang kat belakang aku Adnin dengan Fiqazul dah follow. ) aku tanak dia anggap aku tipu dia tapi masalahnya memang aku tengah tunggu Afiqah yang tak turun turun lagi. pastu dia pun cakap laa, "okay, orang balik dulu ye, bye, assalammualaikum" sambil mengangkat tangan. pehh, dalam hati aku berkata (aku minta maaf) . hahhaa. 

itulah ceritanya, pada 10/12/2011.
dan inilah attire aku pada hari tersebut.

pink. hahaha.

alaa, malas nak rotate. -.-


p/s: aku bukanlah seorang yang perasan tapi aku rasa, dia macam nak kenal dengan aku. tapi . . .  aku segan sebab aku rasa dia baik sangat lahh -.- 

3 comments:

YaSayaAmalina said...

Hahaha,,comellllnyaaaaa...Gud Luck Ain.. =)

Hazim-93 said...

x nk tgk ko...
ltk la gmbr org tu.. haha

ain bz :) said...

1) huu, comel ke amal? hahah

2) err, HAZIM, jumpe pun payah, aku takde fb dia, nak ada gambar dia memang TAK laa. buat apa letak gambar dia, nanti kau jadi stalker pulak. :p hhahaaha. tapi serius, aku just jumpa dia KALAU terserempak. tu je :)

sekadar perkongsian :)