like ?

Thursday, September 15, 2011

dia seorang yang baik *part 1*


salam alaik. 

hahaha. okayy. kelmarin aku jumpa seorang nii kann.
jumpa waktu dia nak fotostat assignment dia.


 FIRST DAY
time tu pukul 8. dia pulak tgh kabut kabut suruh aku fotostatkan.
waktu tu ada la berbual sikit sikit dengan dia.
then pukul 3, dia datang lagi. dan dia terus tanya aku.
"dari pukul 8 berdiri je ke dekat mesin fotostat ni? (sambil tgk jam)"
pastu aku pun cakap laa. "kau tak payah nak tgk jam sgt lahh. biasalah aku ni tough."
dia cakap lagi "nasib baik PUSAT KESIHATAN UITM ni dekat sebelah tu je. kalau kalau pengsan, boleh terus hantar." (heeeheehe. :p)

okayyy, bla bla bla.

lastly, dia tanya sebelum dia blah, "DAH MAKAN KE BELUM nii?"
(touchinggg la pulak kan org tanya dah makan ke belum. hehehe)
omg, dia nak belanja ke, mmg aku TAK akan ikut laa kan.
nasib baik aku puasa. *at least Allah selamatkan aku.
hehehe. okay, pastu dia cakap thanks and terus pergi.

hati aku dah berbunga bunga dah. hahah. ntah pape la aku ni. hehe.)


sebenarnya, waktu tu aku dah terlambat pergi kelas,
apa lagi, aku pun rushing gila tggalkan part time kerja aku then terus lari balik kolej.
dah la tak solat lagi, kelas lagi 5 minit. mmg tak la kan.
tgh lari lari tuu.
zapp!, tiba tiba kat junction depan lif laman pelajar tu
jumpa lagi la mamat ni.
hahaha.
sepanjang perjalanan aku yang agak laju + rushing tu
dia tanya aku nak pergi mana and dah habis kerja ke?
dan dia BOLEH TANYA aku lagi sekali DAH MAKAN KE?
wehh, gila tak faham. aku dah ckp aku puasa, puasa laa (*emo :p)
pastuu. dia tanya aku dip sains ke. then aku just ckp yes.
and finally, he asking my name. hahaha.
aku pun, ckp.. err,,, ainn. ain bz.
dan aku tanya la pulak.
dia suruh panggil  *ZZ* jee.
then aku pun ckp aku nak cepat dan nak lari laju laju.
dan dia boleh lagiii tanyakan soalan. (tension la pulak kan, tanya byk2 nii)
tapi kali ni soalan dia sangat membuatkan aku terkesima dan rasa mcam DIA SEORANG YANG BAIK.
soalannya ialah.
"ehh, rushing2 nak pergi kelas ni, dah SOLAT ke belum?"
ya Allahh, susahnya nak jumpa lelaki macam dia niiii.
then, aku pun cakap, aku nak balik kolej sekali dgn solat zohor laaa.

then, berakhirnya sebuah kisah pada hari tersebut.

p/s: peristiwa itu berlalu dengan pantas sekali. :)

ahahaah. dia sangat baik wehh. nampak seri kemurnian hati dia di wajahnya.
ecehhh. poyo pulak. but, sadlyy, dia seorang yang cerahhh. jauh lebih baikkkk warna kulitnya berbanding aku. kalau korang rasa hidung aku mancung, hidung dia lagi mancung. bulu mata dia? ahah. tak payah cakap laa. gila lentik weh. bulu mata aku jugak yang gila straight dan tak lentik langsung.

terima kasih atas perkenalan pendek kita. :D



4 comments:

syueee said...

cewahhh.. ain dah ada skandal dahhhh.... tunjuk la muka sikit.

afiqah sakinah said...

tau takpa,pekenal skit!

scha said...

okayy lah fine bukan nak bagi tahu ku siapa jejaka yang ku selalu update dekat aku tu . tunjuk lah sikit muka dia .

rafflesia:) said...

ahahhaa. apalahh. takdenya skandal apa apa. sumpah tak kenal pun diaa. takpe. next time la aku tunjuk ehh mukanya. susah nak jumpa laa dia nii. :DD

*wehh. nantikan PART 2 tauu. citer tak abis lagi. heee

sekadar perkongsian :)