like ?

Tuesday, September 27, 2011

salah sangat ke jadi stalker?

salam alaik.

well, aku tengah exam nii, tapi tangan ni still gataii nak tekan keyboard kat laptop aku nihh.
okayy. ceee tgk TITLE POST nii.
adakah ia menjadi tanda tanya bagi sesiapa yang terasa ? hehehee



okayy, sekarang kita analisis dulu apa itu STALKER?

definisi biasa: pengitip, orang yang menghendap, 
definisi bagi orang orang yang suka guna istilah ni : penceroboh privasi seperti mengUSHA facebook or blog.

TAPI ! bagi aku. . .
menjadi seorang seorang stalker TIDAK SALAH (kott lahh).

my own definition:
STALKER = PENYIASAT

hehehehe. kenapa nak marah sangat bila orang stalk perkara perkara yang confirm confirm PUBLIC ? contohnya;

no. 1
seseorang tu marah kepada rakannya yang telah mengetahui perangai, hubungan dia dengan gf/bf si dia ni sebab rakannya ni stalk fb dia sedangkan, mengikut logik akal laa kan. . siapa suruh letak gambar bukan bukan dan status yang entah pape? am I right? 



no. 2
seseorang itu memarahi rakannya kerana rakannya telah mengetahui aktiviti sehariannya dan segala isi hatinya terhadap seseorang. sedangkan, mengikut logik akal laaa kan, aku rasa BLOG NI dicipta untuk memang 1 DUNIA baca kott. bak kata aku dalam post aku yang dulukala nii(nak tgk sila click) yang blog ni sebenarnya OPEN DIARY. tak rasa ke? ermm, kalau tak suka orang baca and stalk blog kau, baik kau tak payah tulis langsung and better kau BELI PEN, pastu tulis je dalam buku diary warna pink yang ada love love kau tuuu. kan senang? kau je yang tahu. ni takk, nak marah marah orang yang stalk blog kau (dah la tak privatekan, pastu ekau lotak gamba bosar bosar siap suruh orang follow lagi. --' haduii.) lawak lawak.


okayylahh. apa apa pun. bagi aku, 
menjadi seorang STALKER, kadang kadang baik jugak and 
kadang kadang ye, aku akui laa perbuatan ni macam jaga tepi kain orang.

being a good stalker makes you being a great investigator or conan laa.(CSI-to-be)
and, bila dah jadi, pengSTALKER or pengUSHA ni..
korang semua ada potensi jadi kaunselor
sebab
aktiviti ini mendidik anda lebih mengetahui sifat sifat manusia
dan  boleh mentafsir manusia serta menyelesaikan masalah mereka.

OKAYY. AKU TAU LEPAS NI MESTI RAMAI BENCI + nak maki aku la kott  SEBAB AKU BERSIKAP POSITIF TERHADAP perbuatan stalk - menyeSTALK nii? 
okay. sila jangan marah sangatlah ehh. 
ni personal opinion je

sekian. tq.

p/s: ye, AKU pengUSHA  penyiasat yang HEBAT. tak percaya? tanya la kawan kawan aku. hahahah.
but, REMEBER, Allah suruh kita jaga mata, telinga dan mulut daripada perkara mungkar. okayy? 
*mood: insaf

=================================================================

bukti aku stalk org dengan hebat bukan melalui blog atau facebook but di ALAM YANG NYATA.
(sampai orang tu boleh copy and letak gamba dia ni dlam fb dia --'): 


okay. habiss.
AMARAN! : jangan cuba cuba copy gambar atas ni kalau nak hidup lama laa. aku boleh track siapa yang copy! 


6 comments:

scha said...

haha aku lah tu yang nak copy gmbr nii :DDDDD
btw , tak pe ke letak gmbr dia mcm ni ?

ain bz :) said...

alaaaaa shaaa! jgn la bgtau diaa aku letak. boleh tak? haishhhh kau ni, menakutkan aku laaaa. --'

afiqah sakinah said...

ape kelas buku dairy wane pink -.-

Jass Nuur Sarah Arina said...

okay macam kenal jea jejaka kat dalam gambar tuuuu...hahahah

shedy said...

ain, i like this post <3

-shedy-

ain bz :) said...

thankyou shedyy :D

sekadar perkongsian :)