like ?

Wednesday, November 2, 2011

JAMBORI KOMANDER KESATRIA 2011 kali ke - 7 @ UiTM Negeri Sembilan:)

salam alaik.
sebelum kita beralih ke tajuk dan topik yang berlainan, biar aku habiskan topik yang beratmosferakan komander terlebih dahulu. hee. ye laa, aku malas la nak simpan cerita lama lama sebab nanti jadi basi. so, for now, i'm gonna update about JAMBORI KOMANDER KESATRIA KALI KE-7 yang bertempat di UiTM NEGERI SEMBILAN kampus KUALA PILAH. *maksudnya, kami la yang jadi tuan rumahnya. 



ermm, penat tu memang penat. mana taknya, bagi komander baru( KB) memang tak baliklah sebab jambori ni directly selepas LIBK. preparation perlu dibuat. and bagi senior komander pulak, mereka ni perlu datang awal and cuti mereka selepas akhir sem hari tu pun sekejap je. ni gara gara ingin memastikan JAMBORI ini berjalan dengan lancar. 

seperti yang telah diketahui, aku ni masuk dalam pertandingan LINTAS HALANGAN. at first, memang la aku yang volunteer untuk join, but still ada perasaan takut dan was was atas kemampuan aku untuk menyertainya lahh kan. okay. dipendekkan cerita, pada waktu kejadian pertandingan, team aku kalah. *serius aku rasa, sebab aku team aku kalah. but aku nak nyatakan disini, aku dah lakukan yang terbaik (walaupun mungkin belum cukup baik -.-) so, disini sekali lagi aku nak minta maaf kepada pengurus, team capten, dan komander sekalian. 

okay, tahniah buat PLATUN KAWAD kerana beroleh tempat ke-2. aku tahu, naib johan bukanlah tempat yang diharapkan. walaupun kita tidak mampu mengekalkan kedudukan Johan Kawad pada jambori lepas, tapi apa yang penting, semangat tu sentiasa ada dalam jiwa. :)  

bagi PASUKAN CHOIR pulak, hehehe. you all dah buat yang terbaik. *just suara je tak beberapa kuat. ramai yang puji. walaupun kita tak menang, tapi, kita menang di hati orang lain dan telah menghiburkan sekalian yang ada pada malam itu. CHILL BEBEH! 

tidak lupa kepada team EOQ dan ORIENTEERING. you all had done a good job. 

KEMENANGAN lain cerita, yang penting SEMANGAT tu. betul?

sejuta penghargaan kepada:
Cik Normahanim Md Nor, 
En. Jimi Haron
KM Syazwan (ketua urusetia)
KM Aiman Arif (kawad)
KMdy Ismail (lintas halangan)
KRK Roszaifa (choir) 
dan seluruh warga KOMANDER tidak kira urusetia mahupun peserta. :)

***jap, jap, terima kasih sekali lagi kepada TEAM CAPTAIN lintas halangan,
KRK ZULFIKAR MOHIDDI kerana menjadi ketua yang TERBAIK. terima kasih sebab tidak meyalahkan saya atas kekalahan yang dialami (edited, dia suruh tambah. hehehe)***

thank you.

photos of the week
rehearsel perasmian.

hujan, so rehat jap bawah astaka.

semua sama colour :p

hey orange! err.

alya me izzat

abang semartt @ solah. :p

bila komander siswi berCHOIR :D

bila komander siswa pulak yang berlatih CHOIR. hehehe

duduk dalam BS satu kenikmatan :p

dah habis kawad.


komander baru di tengah tengah.


weewitt. :D




p/s: BEST sebab semua kampus UiTM datang ke Kuala Pilah. satu Malaysia berkampung di Negeri Sembilan. :D

5 comments:

adha suhairom said...

nice job ain ! go commander ! lariii :p

ain bz :) said...

thanks. yelaa. nice time saya LARI LAJU LAJU -.- haihhh. go commander! :D

Anonymous said...

waaahhhh. . . .hebattt. . . . . =)

skien sinte said...

goodjob untuk korang sume ;D
sedih xterpilih jd peserta ;( jd urusetia pun bole laaa.....huhu ;)

Anonymous said...

good job..ex comm intake 22 s.alam

sekadar perkongsian :)