like ?

Friday, June 24, 2011

"I HATE STUPID PEOPLE" --'

salam alaik. hi everyone. ahahaha. 


ada satu peristiwa ni, aku nak share kat korang. haha. peristiwa ni bukanlah penting sgt. dan ia bukanlah berlaku dpan mata aku tapi, ianya agak interesting lahh. hahah. okay, let's start. ada suatu hari ni, ada satu kelas ni kelas BEL120 or ENGLISH class la kan. diorg kena buat essay and, boleh pilih. one of the essay tu kalau tak silap aku tajuknya FIRST LOVE  atau EMBARASSING MOMENT. nak dijadikan cerita, ada sorg mamat ni bangun baca essay dia about FIRST LOVE. hahaha. ni kira macam BASED ON TRUE STORY laa. dia ni cakaplahh. dia ada awek laa, bla bla, sebab kan awek dia la, time spm dulu dia belajar gila gila. dan mcm macam la kan. TAPI ! yang kitorg rasa macam *erghhhh * tau tak ape? dia boleh buat statement macam ni . 


"I HATE STUPID PEOPLE". faham tak? maksudnya. dia nak relatedkan pendirian I HATE STUPID PEOPLE tu dengan mengatakan yang awek dia tuu sangat pandai (maybe study kat UM kott) and si mamat ni boleh cakap dia bukannya tak layak masuk SBP or MRSM dulu tapi dia yang tolak. so, aku rasa, kalau lah dia mmg nak kaitkan euuww-statement dia tu, mungkin, dia boleh cakap macam ni "I HATE STUPID GIRLS". kan senang? hahahha. wehh mamat ! aku bukan nak cakap apa la kan. tapi, please lahh wehh. tak payah rasa diri tu megah sangat la kot. okay, frankly speak; muka mamat tu sumpah nampak EDUCATED gilaaa. tapi, 1 persoalan di sini. KENAPA DIA MASUK KAT UiTM ni? kenapa? kenapa dia masuk dekat tempat yang aku masuk jugak sedangkan aku bukanlah pandai mana pun. korang faham tak apa yang aku nak sampaikan nih? maksudnya, kenapa mamat ni masuk sini sedangkan, bak kata org laa kan, mamat ni dapat 7A'S for his SPM. wehh, kalau dapat 7A, pasal apa tak dapat ASASI SAINS HAYAT UM ke, UIA ke, or paling paling pun. pergilahh matriks. aku rasa mamat ni boleh je survive kat sana (mungkin dia ada masalah tersendiri kut --') NO ! for those yang rasa aku sangat sarcastic terhadap mamat ni. sorry guys. korg salah. aku bukannya nak against dia gila gila tapi kan. tapi aku nampak dia ni macam ada lagak yang tersendiri laa. agak memilih utk berkawan. to this MAMAT; aku just nak cakap, bersyukur dengan apa yang kita ada. okaylahh kalau kau bangga dengan awek kau yang pandai tu TAPI jangan la merendahkan orang lain sebab takut takut lahh kan, satu hari nanti, isteri kau akan datang dari golongan yang biasa biasa dan tidak seberapa educated mcm kau. baru makwe beb, belum bini lagi. adoii. ha, lagi satu, Allah dah tempatkan kau kat sini bersama aku dan kawan kawan UiTM yang lain. for sure ada HIKMAHnya kan?  okay . tu je lahh nak cerita. btw, kalau korang nak tau, mamat ni putih orangnya, kulit gila mulus (tak macam muka aku yg byk jerawat), pakai spek, nampak seriously educated and NAMPAK mcm warak (*wallahualam). hahaha. *but, i think he's a brilliant man. :D

p/s: moralnya kat sini ada banyak, antaranya;
1) wahai girls sekalian, korang nampak tak? tak semua lelaki suka pada muka korg yg cantik, atau keseksian semata mata. ada jugak lelaki yang TENGOK OTAK tau.
2) law of attraction ada dimana mana. so, jgn tiru mamat tu sebab dia terlalu against kepada STUPID PEOPLE. takut2, dia yang dapat apa yg dia cakapkan tu.

that's all. :) minta maaf kalau tersalah fakta ehh.

2 comments:

scha said...

weyhh PANTAI gila mamat tu . siapa ? class rap kau ke ?

rafflesia:) said...

bukan bukan. dia bukan budak kelas 1E2. hahahah. kelas rep aku dah la AMJAD. hahaha --'

sekadar perkongsian :)