like ?

Friday, April 29, 2011

persahabatan takkan mati walaupun orangnya akan mati :)

salam alaik!
errmm, hari ni terbaca laa blog post
seseorang, manusia, homosapiens, makhluk Allah, anak pn saffina dan en kassim, adik pian, kakak fifah yang bernama ...

 AFIQAH SAKINAH 

*KLIK SINI LAAA , kalau sudi, bacalah apa yang dia tulis pasal aku*
it's all about me. time baca post yang macam ala ala testimoni tu, aku sumpah tergelak gelak macam nak mati. 
namun selepas seminit, aku terdiam. dan termenung sekejap. dalam hati aku "Ya Allah, betapa Engkau telah kurtniakan aku seorang kawan yang sangat memahami rupanya". betul wehh. sangat terharu. and bila dah baca post si AFIQAH SAKINAH ni, aku barulahh tau sikit pasal diri sendiri --- *oh macam ni diri aku di mata kawan kawan aku ehh*-- 

bila dah abis baca post tuu, aku mula laa bayangkan saat saat bersama dengan dia. *bunyi macam ape je--' kitorg selalu tidur satu katil time dulu dulu. bayangkan. saiz dia dengan saiz badan aku yg half dia, boleh pulak tidur sama sama kat katil tingkat atas double decker kat aspuri tuu. hahahahhah. :D. then ingat lagii, bila ustazah buat spot check dorm by dorm, aku akan tersedar dulu dan buat buat pergi loker dan macam macam lagi bende bodoh sebagai alasan sedangkan si dia ni boleh pulak teruskan tidur kat atas katil aku. --' haa, ada jugak satu peristiwa nii, malam balik prep kitorg lapar and belilah nasi goreng kat kantin. makan la kat dorm, then lepas tu studyy math kalau tak silap sebab esok exam. nak dijadikan cerita, pukul 3 pagi aku terjaga and rasa nak muntah. aku pun lariii dari katil nak pergi ke luar dorm (time tu, kitorg tidur atas katil aku) tak sempat nak kuar pergi toilet, aku dah termuntah kat seliper seliper depan dorm tuu. haa, pastu AFIQAH SAKINAH ni terjaga laa, pastu terkebil kebil kebil tengok aku sambil dia masih baring atas katil. *nasib baik org lain tak bangun. err, pastu, aku muntah lagi, si dia ni, boleh tengok je dari jauh sambil ulang ayat sama "AIN, KAU OKAYY KE?" sambil tengok. then aku pun cakap okay je laa. tapi dalam hati, aku tertanya jugak, ehh minah ni, tanak tolong aku ke? aku dah nak pengsan ni. hahahhahah. err, sebenarnya ada banyak lagi koleksi cerita tentang AFIQAH SAKINAH atau nama panggilannya SKIN (bukan sebab dia skinny ehh :D ) tapi, nantilah, korang kena tunggu aku buat koleksi buku pasal dia duluu. hahaha.

btw, skin, kau sebenarnya sangat baik. and kat sini aku nak bagitau, AKU MEMANG SEDAR YANG KAU SANGAT BERKEPIMPINAN. kau bolehh je jadi pengawas ohh, tapii, mesti hidup kau tak best kalau kau jadi pengawas sebab kau ni sangat friendly dengan semua orang, kalau kau jadi pengawas, mesti orang akan sedikit tak suka kat kau macam dorg tak suka kat aku :D . see, how Allah dah aturkan hidup kau dengan sangat cantik. i always pray for you laa skin. don't worry, you are my truly friend. :)

sorry, kat sini, aku tak describe dia banyak banyak, sebab i've already known her for ages *bunyi macam dah 50 tahun je kenal --'* dan aku ada pandangan tersendiri terhadap dia sebab she's special

*tengok, dia ni unik, boleh berinteraksi dengan ayam belanda. HAHAHA*

so, siapa siapa nak berkenalan, boleh laaa kenal dengan dia. korang takkan rugii. :)

p/s: 

to the readers; sila klik sini kalau nak tahu macamana kitorang boleh kenal
to my rest of friends; arinah, afiqah inani, priya, lela dan lain lain, dont worry i love korangg jugak :)

the moral value is, hargailah rakan rakan serta sahabat sahabat anda sementara mereka masih ada :)
thank you.

4 comments:

afiqah sakinah said...

HAHA,lwklah part time mkn nasik goreng telur basi tuh.Ain,I love you forever.And one more thing,cntik jugak ek gmba aku pkai baju orentasi tuh :D

rafflesia:) said...

ehh, nasi goreng tu tak basi laa. nasi goreng tu cume SANGAT BERMINYAK je. hahahah. okayy, dah part geli geleman *i love you too skin!* hahah. eh, bukan sume gmbar kau lawa ke? :DD

Arinah Abd. Halim said...

weyh, tanak tules psl aku plak ke ? HAHAHAH

rafflesia:) said...

nakk. :)

sekadar perkongsian :)